طرز تهیه سوپ جو
مواد لازم برای 6 نفر:
1- پیاز کوچک، ریز خرد شده
|
2عدد
|
2- کره
|
1 قاشق غذاخوری
|
3- جو پخته
|
حدود 453 گرم
|
4- آب مرغ
|
3 پیمانه بعلاوه 2 و 2/3 پیمانه
|
5- هویج متوسط رنده شده
|
1عدد
|
6- نمک
|
1/2-3/4 قاشق چایخوری
|
7- فلفل سیاه
|
1/4 قاشق چایخوری
|
مواد لازم برای سس:
1- کره
|
2 قاشق غذاخوری
|
2- آرد
|
2 قاشق غذاخوری
|
3- شیر کم چرب
|
2 پیمانه
|
4- آب لیمو ترش تازه
|
2 قاشق غذاخوری (اختیاری)
|
5- جعفری ریز خرد شده
|
2 قاشق غذاخوری
|
6- زرشک
|
1-2 قاشق چایخوری (اختیاری)
|
طرز تهيه:
یک روز قبل، 3/4 پیمانه جو رو با آب سرد بشورین، بعد داخل قابلمه بزرگ بریزین و 2ونیم پیمانه آب و 1/4 قاشق چایخوری نمک بریزین روش و بجوشونین، بعد بدون اینکه در قابلمه رو بزارین، حرارت رو کم کنین و 10 دقیقه بپزین، سپس از روی شعله بردارین و در قابلمه رو بزارین و بزارین دمای اتاق، بعد 4-5 ساعت میبینین همه آبو تقریبا کشیده و نرم شده.
پیاز رو تفت بدین، جو پخته و 3 پیمانه آب مرغ رو اضافه کنین، بجوشونین، در قابلمه رو بزارین و روی حرارت ملایم، 30 دقیقه بپزین تا غلیظ شه، هویج، 2 و 2/3 پیمانه آب مرغ، نمک و فلفل سیاه اضافه کنین و بجوشونین، در قابلمه رو بزارین و 20 دقیقه بپزین تا غلیظ شه.
برای سس، کره رو آب کنین، آرد رو اضافه کنین و تفت بدین تا بوش دربیاد، حدود 2 دقیقه، 1 پیمانه شیر اضافه کنین و مخلوط کنین، تا غلیظ شه، بعد 1 پیمانه دیگه شیر اضافه کنین و مخلوط کنین تا گرم شه ولی نجوشه.سپس سوپ رو بجوشونین و سس گرم رو اضافه کنید و مخلوط کنید، در قابلمه رو نزارین و حرارت رو کم کنین و 10 دقیقه بپزین، بعضا هم بزنین تا زیرش نچسبه، آب لیمو رو اضافه کنین و 2 دقیقه دیگه بپزین، از روی شعله بردارین و جعفری و زرشک رو اضافه کنید و سرو کنین.